Κυριακή, 07 06 2020
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Δικαιώματα πολιτών

Γίνε Μέλος

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εγγραφή dikaiomatapoliton.gr

Κάντε την Εγγραφη σας στο Σωματείο Δικαιώματα πολιτων ΕΔΩ!!!

ΑΑΔΕ - Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο: Αυτή είναι η ρύθμιση μέχρι 50.000 ευρώ

ΑΑΔΕ - Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο: Αυτή είναι η ρύθμιση μέχρι 50.000 ευρώ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές - Ρύθμιση οφειλών | δόσεις: Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για τον τρόπο υπολογισμού των δόσεων στη ρύθμιση για τους επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ περιλαμβάνει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η εγκύκλιος που υπογράφεται από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, αφορά την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΠΟΛ 1223/2017 για τη ρύθμιση ήδη βεβαιωμένων κατά την 31.12.2016 οφειλών έως 50.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΑΔΕ - Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο: Αυτή είναι η ρύθμιση μέχρι 50.000 ευρώ

Φορολοταρία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και η ώρα για την κλήρωση του Μαρτίου!

Φορολοταρία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και η ώρα για την κλήρωση του Μαρτίου!

Βγήκε η επίσημη ανακοίνωση για την φορολοταρία των αποδείξεων των φορολογουμένων, του μήνα Μαρτίου 2018.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, η κλήρωση για τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι καταναλωτές τον μήνα Φεβρουάριο 2018, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στις 18.00.

Αναμένεται πολύ σύντομα να ανέβουν στο Taxisnet οι νέοι λαχνοί που θα συμμετάσχουν στη φορολοταρία. Στη σελίδα aade.gr, οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα και να διαπιστώνουν αν βρίσκονται ανάμεσα στους τυχερούς που κερδίζουν από 1.000 ευρώ!

Βεβαίως, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό των τυχερών στο TAXIS, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των χρημάτων είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή My TAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ.

Διαβάστε περισσότερα: Φορολοταρία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία και η ώρα για την κλήρωση του Μαρτίου!

Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα (23/03) η προθεσμία – Αυτά είναι τα τσουχτερά πρόστιμα

Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα (23/03) η προθεσμία – Αυτά είναι τα τσουχτερά πρόστιμα

Λήγει σήμερα, Παρασκευή (23/03/2018) η προθεσμία για τη διόρθωση λαθών σε οχήματα που μπορεί να φαίνονται ανασφάλιστα – Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση - Ποια τα τσουχτερά πρόστιμα για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων - Σε ποιες περιπτώσεις αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας

Μερικές μόνο ώρες για να ασφαλίσουν το όχημά τους και να αποφύγουν τα παράβολα ή ακόμη και τα βαριά πρόστιμα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Από αύριο, Σάββατο (24/03) η αρχίζει να τρέχει ο χρόνος που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων, προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα.

Διαβάστε περισσότερα: Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα (23/03) η προθεσμία – Αυτά είναι τα τσουχτερά πρόστιμα

ΟΑΕΔ: Αυτή είναι η ημερομηνία για το δώρο Πάσχα και την προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας (2)

ΟΑΕΔ: Αυτή είναι η ημερομηνία για το δώρο Πάσχα και την προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας

ΟΑΕΔ - Όλες οι ειδήσεις: Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Παράλληλα, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 29.03.2018 μέχρι και 15.04.2018.

Η προπληρωμή των παραπάνω επιδομάτων στους δικαιούχους που, στο διάστημα από 29.3.2018 έως 15.4.2018, υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία, γίνεται, εφόσον παρουσιαστούν στα ΚΠΑ, ως οφείλουν.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

πηγή:www.newsbomb.gr

 

70 Νέες θέσεις εργασίας προκηρύχθηκαν στο Δημόσιο!

70 Νέες θέσεις εργασίας προκηρύχθηκαν στο Δημόσιο!

Νέες θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν στο Δημόσιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, όπως περιγράφεται η διαδικασία στη σχετική προκήρυξη.

Αναλυτικά:

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά συνολικά εβδομήντα (70) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Διαβάστε περισσότερα: 70 Νέες θέσεις εργασίας προκηρύχθηκαν στο Δημόσιο!

Πότε αλλάζει η ώρα 2018 – Από χειμερινή σε θερινή!

Πότε αλλάζει η ώρα 2018 – Από χειμερινή σε θερινή!

Την άνοιξη η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.Και πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Μαρτίου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 03:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά, το κάνουμε 4:00.

Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Όκτώβριο του 2018 όπου και θα αλλάξει σε χειμερινή την Κυριακή στις 28 Οκτωβρίου. (2018 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Μαρτίου 2018)

Συγκεκριμένα η ημερομηνία που θα κληθούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, είναι τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου, οπότε και θα έρθουμε λίγο πιο κοντά στις όμορφες καλοκαιρινές ημέρες, που η μέρα διαρκεί περισσότερα.

Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για τη θερινή αλλαγή ώρας, αλλά λίγο διαφορετικά, ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα: Πότε αλλάζει η ώρα 2018 – Από χειμερινή σε θερινή!

Επίδομα παιδιού 2018: Βγήκε νέα απόφαση για την πληρωμή της α’ δόσης!

Επίδομα παιδιού 2018: Βγήκε νέα απόφαση για την πληρωμή της α’ δόσης!

Έγκριση πήρε νέο κονδύλι από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να γίνει η χορήγηση από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2018 και συγκεκριμένα για την α’ δόση.

Η συμπληρωματική δαπάνη ύψους εκατόν εξήντα εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γίνεται για να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος για το πρώτο δίμηνο του έτους καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών ενέκρινε η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου.

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα παιδιού 2018: Βγήκε νέα απόφαση για την πληρωμή της α’ δόσης!

«Ανοίγουν» 2.055 θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ

«Ανοίγουν» 2.055 θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ

Σε προσλήψεις 2.037 ατόμων αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες μεγάλες ΔΕΚΟ της χώρας.

Πρόκειται τόσο για μόνιμες θέσεις εργασίας, όσο και οκτάμηνες συμβάσεις. Ειδικότερα:

1) Προσλήψεις 1.000 ατόμων στη ΔΕΗ

Σε προσλήψεις 1.000 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΔΕΗ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες προσλήψεις φορούν εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, και θα προκηρυχθούν σταδιακά από τις αρμόδιες διευθύνσεις της ΔΕΗ και τα ορυχεία, μόλις εκδοθεί η σχετική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα: «Ανοίγουν» 2.055 θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ

Επικοινωνία

dikaiomatapoliton.gr logo

Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα :
2810343611
6936683202

Διεύθυνση :
ΠΕΤΣΟΦΑ 6 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Email :
info@dikaiomatapoliton.gr

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr