Κυριακή, 05 12 2021
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

ΟΑΕΔ: Πώς θα διεκδικήσεις το επίδομα για εργαζόμενες μητέρες που χορηγεί

ΟΑΕΔ: Πώς θα διεκδικήσεις το επίδομα για εργαζόμενες μητέρες που χορηγεί

  Γνωρίζεις ποια επιδόματα χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε εργαζόμενες μητέρες; Αν όχι και ενδιαφέρεσαι να μάθεις, τότε διάβασε παρακάτω, προκειμένου να μάθεις όλες τις αναλυτικές πληροφορίες που χρειάζεσαι για το συγκεκριμένο ειδικό βοήθημα που χορηγεί ο Οργανισμός κι ενδεχομένως δικαιούσαι κι εσύ.

 Ειδικότερα:

 Ο ΟΑΕΔ χορηγεί ειδικό βοήθημα στις εργαζόμενες μητέρες για έξι (6) μήνες, εφόσον οι μητέρες αυτές είναι ασφαλισμένες στον Ε.Φ.Κ.Α.-τ. ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως αυτό διευκρινίστηκε με το άρθρο 36 του ν. 3996/2011, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα: ΟΑΕΔ: Πώς θα διεκδικήσεις το επίδομα για εργαζόμενες μητέρες που χορηγεί

Άνεργες και έγκυες δικαιούνται επιδόματα - Δείτε τι χρήματα δίνει ο ΟΑΕΔ

 

Άνεργες και έγκυες δικαιούνται επιδόματα - Δείτε τι χρήματα δίνει ο ΟΑΕΔ

Τα επιδόματα μητρότητας καταβάλλονται για 119 ημέρες (περιλαμβάνονται και οι αργίες), από τις οποίες, 56 ημέρες αντιστοιχούν στο διάστημα κυοφορίας και 63 στο διάστημα της λοχείας

Διαβάστε περισσότερα: Άνεργες και έγκυες δικαιούνται επιδόματα - Δείτε τι χρήματα δίνει ο ΟΑΕΔ

Στηρίζουμε τις εγκυμονούσες γυναίκες και κυρίως τις άνεργες. Ο πρώτος κοινωνικός σύλλογος ενάντια στην υπογεννητικότητα στην Ελλάδα.

Στηρίζουμε τις εγκυμονούσες γυναίκες και κυρίως τις άνεργες. Ο πρώτος κοινωνικός σύλλογος ενάντια στην υπογεννητικότητα στην Ελλάδα.

Μητρότητα: Τι ορίζει ο νόμος και τι δικαιούσαι

egkumosinh.jpg - 5.75 KBΜητρότητα: Τι ορίζει ο νόμος και τι δικαιούσαι

Με την ανάδειξη του θέματος της εγκύου υπαλλήλου από το Ηράκλειο η οποία κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι δέχτηκε απειλές να ρίξει το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει, καταγράφουμε αρχικά την επικαιροποιημένη, ισχύουσα νομοθεσία και επανερχόμαστε στις παροχές λόγω μητρότητας με πολύ αναλυτικό τρόπο και τους αριθμούς των αποφάσεων, άρθρων, νόμων και ΦΕΚ για να μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε όταν συζητάτε με την εργοδοσία.

Δυστυχώς την κρατική κοινωνική πολιτική υπέρ των εγκύων οι μνημονιακές κυβερνήσεις την μετακύλισαν ως ευθύνη των εργοδοτών με την πρόθεση του περιορισμού του κόστους στο κράτος.

Διαβάστε περισσότερα: Μητρότητα: Τι ορίζει ο νόμος και τι δικαιούσαι

Παροχες εγκυμοσυνης Ο.Α.Ε.Ε

Επίδομα Μητρότητας

Κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν. 4097/2012 (ΦΕΚ. Α’ 235/3-12-12) που ενσωματώνει την αρ. 2010/41/ΕΕ οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. Ο.Α.Ε.Ε., εκδόθηκε η αρ. Φ.40035/41931/1653 /23-1-2015 Υπουργ. απόφαση (ΦΕΚ. Β’ 192/23-1-15) με την οποία ορίζεται:

«Αυτοαπασχολούμενες γυναίκες - άμεσα ασφαλισμένες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), δικαιούνται λόγω κυοφορίας και λοχείας, μηνιαίο επίδομα μητρότητας, ύψους εκατόν πενήντα (150) ΕΥΡΩ και για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών».

Διαβάστε περισσότερα: Παροχες εγκυμοσυνης Ο.Α.Ε.Ε

Παροχες εγκυμοσυνη δημοσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣΙΟΘ ΕΓΚΙΜΟΣΥΝΗΔημόσιο: Έως και 15 μήνες εκτός υπηρεσίας, με πλήρεις αποδοχές

Έως και 15 μήνες εκτός υπηρεσίας μπορεί να μείνουν οι νέες μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες, καθώς στις υπαλλήλους που κυοφορούν, χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές 2 μήνες πριν και τρεις 3 μήνες μετά τον τοκετό. Σε περίπτωση απόκτησης τέκνου πέραν του 3ου, η μετά τον τοκετό άδεια προσαυξάνεται κάθε φορά κατά 2 μήνες. Η άδεια λόγω κυοφορίας χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντος ιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα: Παροχες εγκυμοσυνη δημοσιο

Παροχες εγκυμοσυνης Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΚΑΠΑΡΟΧΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Επιδόματα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας).

Επιδότηση 119 ημερών, (κυοφορίας 56 ημέρες πριν την Πιθανή Ημέρα Τοκετού και λοχείας 63 από την Π.Η.Τ. και μετά).

Ο εργοδότης την αμείβει και την ασφαλίζει για τις πρώτες 25 μέρες εάν έχει συμπληρώσει 1 εργασιακό έτος στην επιχείρηση ή 13 μέρες εάν δεν έχει.

Άδεια Κυοφορίας:

Εάν ο τοκετός πραγματοποιηθεί πριν την ΠΗΤ το υπόλοιπο της άδειας θα χορηγείται μετά τον τοκετό για συμπλήρωση 119 ημερών.

Εάν πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα της ΠΗΤ, η άδεια παρατείνεται και θα υπερβεί τις 17 εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα: Παροχες εγκυμοσυνης Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ

Παροχες εγκυμοσυνης Ο.Γ.Α

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΓΑO ΟΓΑ, στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους Ασφαλισμένους του, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, στην εφαρμογή των Ανταποκριτών, φόρμα μέσω της οποίας θα συντάσσεται από 1/6/2016 η αίτηση για χορήγηση επιδόματος κυοφορίας - λοχείας των Ασφαλισμένων του Οργανισμού.

Η νέα αυτή διαδικασία σε συνδυασμό με την επεξεργασία των αιτήσεων από τις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ, θα συντελέσει, εκτός των άλλων και στην ταχύτερη απόδοση του επιδόματος κυοφορίας - λοχείας στις δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα: Παροχες εγκυμοσυνης Ο.Γ.Α

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr