Κυριακή, 05 12 2021
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ίδρυση τουριστικής επιχείρησης

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ίδρυση τουριστικής επιχείρησηςΈως και 50% το ύψος της επιχορήγησης για όσους κάνουν χρήση του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ. Ποιες δραστηριότητες και ποιες δαπάνες κρίνονται επιλέξιμες. Πόσο επιδοτείται η κάθε κατηγορία.

Με 120 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) αναμένεται να προκηρυχθεί πολύ σύντομα το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Διαβάστε περισσότερα: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ίδρυση τουριστικής επιχείρησης

Προγράμματα- Προσκλήσεις Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές

Προγράμματα- Προσκλήσεις

Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σε νέες αγορές

 

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα: Προγράμματα- Προσκλήσεις Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη...

Προγράμματα- Προσκλήσεις Ενίσχυση αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β΄ κύκλος)

Προγράμματα- Προσκλήσεις

Ενίσχυση αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β΄ κύκλος)

 

Υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα: Προγράμματα- Προσκλήσεις Ενίσχυση αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β΄ κύκλος)

Επιδότηση νέων επιχειρήσεων 2017, παραδείγματα χρήσης επιδοτούμενων προγραμμάτων ανά τύπο επιχείρησης

 

 2020.jpg - 13.44 KBΕπιδότηση νέων επιχειρήσεων 2017, παραδείγματα χρήσης επιδοτούμενων προγραμμάτων ανά τύπο επιχείρησης 

Πώς θα επιδοτηθώ για να ανοίξω μία νέα επιχείρηση;

 

Ένα ερώτημα που συχνά προκύπτει σε εκείνους που έχουν πρόθεση να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση αλλά ερευνούν για διαθέσιμα κεφάλαια, είναι το «πως μπορώ να επιδοτηθώ για να ανοίξω μια νέα επιχείρηση;» .

 Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών των τελευταίων ετών αλλά και της αναγκαιότητας να «κινηθεί η αγορά και να έρθει ανάπτυξη» που έχει καταστεί πλέον επιτακτική, η επιδότηση νέων επιχειρήσεων στο 2017 γίνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα.

Διαβάστε περισσότερα: Επιδότηση νέων επιχειρήσεων 2017, παραδείγματα χρήσης επιδοτούμενων προγραμμάτων ανά τύπο...

Επιχειρηματικά Δάνεια (2)

sintaxis.jpg - 9.61 KBΕπιχειρηματικά Δάνεια

Είστε ελεύθερος επαγγελματίας, έχουμε για σας ευέλικτες λύσεις και διευκολύνσεις με απλές διαδικασίες έγκρισης και ευκολίες αποπληρωμής.

Τα επενδυτικά δάνεια χορηγούνται τόσο για σκοπούς δημιουργίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ή την επέκταση υφιστάμενης δραστηριότητας, όσο και για σκοπούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Επιχειρηματικά Δάνεια (2)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΣΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων

espa 1.jpg - 7.94 KBΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΣΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων

Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ».

Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, προϊόν της στενής συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΣΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων

Επιδότηση έως 55% για αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού μέσω αναπτυξιακού νόμου

Επιδότηση έως 55% για αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού μέσω αναπτυξιακού νόμου

 

Για το καθεστώς της Ενίσχυσης Μηχανολογικού εξοπλισμού

  

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του καθεστώτος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ενισχύσεων περιορισμένου εύρους με ιδιαίτερα απλοποιημένες διαδικασίες. Μέσω του συγκεκριμένου καθεστώτος θα ενισχυθούν με φορολογικές απαλλαγές δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται εντός της μονάδας υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν σε αρχική επένδυση.

Διαβάστε περισσότερα: Επιδότηση έως 55% για αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού μέσω αναπτυξιακού νόμου

Αναμένεται μέχρι τέλος Μαρτίου το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ίδρυσης και λειτουργίας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

Αναμένεται μέχρι τέλος Μαρτίου το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ίδρυσης και λειτουργίας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

 

 

Περιγραφή

 

Η δράση αφορά στην ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέας ΜΜΕ τουριστικής επιχείρησης και στην υποστήριξη της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη. Επιλέξιμα θα είναι επίσης τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα: Αναμένεται μέχρι τέλος Μαρτίου το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ίδρυσης και λειτουργίας Μικρομεσαίων...

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένουμε μέχρι τον Μάρτιο 2017

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένουμε μέχρι τον Μάρτιο 2017

 

 Εντός του 2017, αναμένονται να προκηρυχθούν τα κάτωθι προγράμματα, όπως ανακοινώθηκαν στην Επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ.

 

 

1) Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

2) Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

 

3) «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

Διαβάστε περισσότερα: Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένουμε μέχρι τον Μάρτιο 2017

Επιδότηση για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με 100% επιχορήγηση ( για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις ) μέσω του ΕΣΠΑ( β κύκλος)

Επιδότηση για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με 100% επιχορήγηση ( για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις ) μέσω του ΕΣΠΑ( β κύκλος)

 

 

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 

Η δράση αφορά στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε ανέργων είτε αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα: Επιδότηση για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με 100% επιχορήγηση ( για υφιστάμενες και νέες...

Επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με 100% επιχορήγηση μέσω του ΕΣΠΑ( β κύκλος)

Επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με 100% επιχορήγηση μέσω του ΕΣΠΑ( β κύκλος)

Νεοφυής επιχειρηματικότητα

 

Η Δράση « Νεοφυής Επιχειρηματικότητα » αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ελεύθερους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας .

 

Δυνητικοί Δικαιούχοι

Ενισχύονται:

Διαβάστε περισσότερα: Επιδότηση για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με 100% επιχορήγηση μέσω του ΕΣΠΑ( β κύκλος)

Προδημοσίευση Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Προδημοσίευση Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

Βασικός στόχος της ενιαίας δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων για την προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω μίας σειράς παρεμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Προδημοσίευση Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

50% επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις Λιανικού Εμπορίου

 

50% επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις Λιανικού Εμπορίου

Τον Μάρτιο αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος για την αναβάθμιση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου (ΚΑΔ 47) σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Σκοπός του Προγράμματος θα είναι η αναβάθμιση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Λιανικό Εμπόριο μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας, τεχνολογική αναβάθμιση μέσω της αύξησης της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής, ενίσχυση της ασφάλειας των χώρων και ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Διαβάστε περισσότερα: 50% επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις Λιανικού Εμπορίου

Ενισχύσεις ΕΣΠΑ για εμπόριο, εστίαση & ιδιωτική εκπαίδευση

Ενισχύσεις ΕΣΠΑ για εμπόριο, εστίαση & ιδιωτική εκπαίδευση

Ερχεται νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 111,1 εκατ. ευρώ με επιδοτήσεις έως και 40% για το λιανικό εμπόριο, τα εστιατόρια και τα καφέ καθώς και τα ιδιωτικά σχολεία.
Πρόκειται για τη νέα δράση με τίτλο «αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς λιανεμπορίου και υπηρεσιών» και αφορά ειδικότερα τους κλάδους λιανικού εμπορίου, εστίασης και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα, που αναμένεται να προκηρυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Απρίλιο, χρηματοδοτούνται τέσσερις κατηγορίες παρεμβάσεων:

Διαβάστε περισσότερα: Ενισχύσεις ΕΣΠΑ για εμπόριο, εστίαση & ιδιωτική εκπαίδευση

Αναπτυξιακός Νόμος

Αποτέλεσμα εικόνας για αναπτυξιακος νομοςΑναπτυξιακός Νόμος 4399/2016Στόχος του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 είναι η ενθάρρυνση υλοποίησης επενδύσεων μέσω της ενίσχυσης έργων κυρίως στους τομείς τουρισμού, μεταποίησης, logistics, ενέργειας, ΤΠΕ σε ποσοστό έως και το 55% των δαπανών.

Ενισχυόμενοι κλάδοι σε ποσοστό έως και το 55% των δαπανών

 

 

Τουρισμού

Ίδρυση επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων τουλάχιστον 3 (τριών) αστέρων,

Εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία τουλάχιστον τριών (3) αστέρων, αφού παρέλθει πενταετία από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ή από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της προηγούμενης επένδυσης εκσυγχρονισμού ολοκληρωμένης μορφής της μονάδας

Διαβάστε περισσότερα: Αναπτυξιακός Νόμος

Επιδότηση έως και 100% από τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για εσπαΕπιδότηση έως και 100% από τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ο πρώτος κύκλος των προγραμμάτων κέντρισε το ενδιαφέρον των υποψηφίων, καθώς υποβλήθηκαν 34.000 αιτήσεις συμμετοχής

Ποδαρικό με τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και για πτυχιούχους που θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά κάνει το νέο έτος.

Διαβάστε περισσότερα: Επιδότηση έως και 100% από τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr