Τετάρτη, 26 06 2019
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

 

Κοινωφελής εργασία: 5.066 θέσεις εργασίας με το νέο πρόγραμμα – Θέσεις ανά περιοχή!

Ένα νέο πρόγραμμα «Κοινωφελής εργασία» ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, ο υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος και ο υφυπουργός Περιβάλλαντος, Σωκράτης Φαμμέλος, στο οποίο θα δημιουργηθούν 5.066 νέες θέσεις εργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, πρόκειται να κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης, θα αναλάβουν «δράση» ενόψει και της επικίνδυνης περιόδου για πυρκαγιές στα δάση της χώρας.

Η απασχόληση θα είναι πλήρους ωραρίου, όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγραμματα.

Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα μπορουν να κάνουν χρήση της εμπειρείας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η δημόσια πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομια, οδηγοι, λογιστές κ.α.

Η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά.

Επικινδυνότητα των περιοχών

Συσσωρευμένη βιομάζα

Έκταση των περιοχών

Μηχανήματα έργων για να χρησιμοπιοιήσουν

Ειδικές περιοχές προστασίας

Κατανομή θέσεων ανά περιοχή:

 

 

 

 

 

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

 

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr