Τρίτη, 22 01 2019
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Πώς και πότε θα κερδίσετε μέσα στον Οκτώβριο 1.000 ευρώ αφορολόγητα

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Πώς και πότε θα κερδίσετε μέσα στον Οκτώβριο 1.000 ευρώ αφορολόγητα

ΑΑΔΕ - Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 21η Δημόσια Κλήρωση από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι το μήνα Σεπτέμβριο, με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Όπως σε κάθε  φορολοταρία  έτσι και σε αυτή, 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Διαβάστε περισσότερα: Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Πώς και πότε θα κερδίσετε μέσα στον Οκτώβριο 1.000 ευρώ αφορολόγητα

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα, πώς θα δηλώσετε τις μισθώσεις Airbnb

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα, πώς θα δηλώσετε τις μισθώσεις Airbnb

Τέθηκε σε εφαρμογή από την ΑΑΔΕ η πλατφόρμα Βραχυχρόνιας Διαμονής που στην ουσία αφορά τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώσε ότι : τίθενται σε λειτουργία στον ιστότοπο www.aade.gr : α) το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», και β) Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή φόρμα (calendar), με δυνατότητα αναλυτικής επισκόπησης των δηλώσεων.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα, πώς θα δηλώσετε τις μισθώσεις Airbnb

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Αυτά είναι τα SOS της τελευταίας στιγμής

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Αυτά είναι τα SOS της τελευταίας στιγμής

Αντίστροφα μετρούν 800.000 φορολογούμενοι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουλίου, όπου και εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

Όσοι θα υποβάλουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη δήλωσή τους θα πρέπει να προσέξουν τα εξής σημεία:

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: Αυτά είναι τα SOS της τελευταίας στιγμής

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε πότε θα γίνει η νέα κλήρωση - 1.000 τυχεροί θα πάρουν 1.000 ευρώ

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε πότε θα γίνει η νέα κλήρωση - 1.000 τυχεροί θα πάρουν 1.000 ευρώ

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 18η Δημόσια Κλήρωση από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι το μήνα Ιούνιο, με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Όπως σε κάθε φορολοταρία έτσι και σε αυτή, 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Διαβάστε περισσότερα: Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε πότε θα γίνει η νέα κλήρωση - 1.000 τυχεροί θα πάρουν 1.000 ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Σε ποιους θα πιστωθεί σήμερα η επιστροφή;

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Σε ποιους θα πιστωθεί σήμερα η επιστροφή;

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), έχει εκδοθεί η πρώτη εντολή πληρωμής μέσω των τραπεζών για όσους κρίθηκαν δικαιούχοι επιστροφής φόρου εισοδήματς φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017, και που έχουν υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: Σε ποιους θα πιστωθεί σήμερα η επιστροφή;

Επισημο!Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπ. Οικονομικών:

Σε παράταση της φετινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Διαβάστε περισσότερα: Επισημο!Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πότε τα λάθη δεν σημαίνουν και πρόστιμο

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πότε τα λάθη δεν σημαίνουν και πρόστιμο

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις, που τα λάθη συγχωρούνται και αποφεύγονται πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αυτό ισχύει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά ειδική σημασία έχει και ο χρόνος υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: Πότε τα λάθη δεν σημαίνουν και πρόστιμο

«Βόμβα»: Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν διπλάσιο ΕΝΦΙΑ

«Βόμβα»: Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν διπλάσιο ΕΝΦΙΑ

Μια απίστευτη φοροπαγίδα… κρύβεται κάθε χρόνο με τις φορολογικές δηλώσεις στερώντας από μεγάλο αριθμό οικογενειών το δικαίωμα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης παγίδας χιλιάδες έγγαμοι φορολογούμενοι, οι οποίοι βαρύνονται με ένα ή περισσότερα ενήλικα τέκνα αναμένεται να χάσουν φέτος δικαιώματα είσπραξης οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ ή να εισπράξουν οικογενειακά επιδόματα μειωμένα κατά 40% σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: «Βόμβα»: Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν διπλάσιο ΕΝΦΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Τι οφείλεις να δηλώσεις στο Ε1;

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Τι οφείλεις να δηλώσεις στο Ε1;

Οι φορολογικές δηλώσεις 2018 έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προβληματιστεί για τη διαδικασία.

Οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης για τις κατοικίες βαρύνουν τους φορολογούμενους είτε είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών, είτε τα νοικιάζουν, είτε τους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν.

Επιπλέον οσοι φορολογούμενοι εισέπραξαν το προηγούμενο έτος εισοδήματα από ενοίκια, ή παραχώρησαν δωρεάν κάποιο ακίνητό τους, ή χρησιμοποίησαν ως επαγγελματική στέγη ιδιόκτητη κατοικία ή έχουν κενό ακίνητο υποχρεούνται να υποβάλουν πριν από το βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα).

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: Τι οφείλεις να δηλώσεις στο Ε1;

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Σε λίγες ημέρες η επόμενη κλήρωση - Έτσι θα πάρετε 1.000 ευρώ

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Σε λίγες ημέρες η επόμενη κλήρωση - Έτσι θα πάρετε 1.000 ευρώ

ΑΑΔΕ - Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Αντίστροφη μέτρηση - Στις 29 Μαΐου η νέα φορολοταρία - 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ο καθένας - Πώς θα δουν αν έχουν είναι οι μεγάλοι τυχεροί.

Την Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 θα γίνει η νέα φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, για τις συναλλαγές του Απριλίου με «πλαστικό» χρήμα.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα και θα αφορά τις δαπάνες του Απριλίου 2018 που έγιναν από τους φορολογούμενους μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Διαβάστε περισσότερα: Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Σε λίγες ημέρες η επόμενη κλήρωση - Έτσι θα πάρετε 1.000 ευρώ

Φορολογική δήλωση 2018: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν το Ε2

Φορολογική δήλωση 2018: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν το Ε2

Όσοι φορολογούμενοι εισέπραξαν το προηγούμενο έτος εισοδήματα από ενοίκια, ή παραχώρησαν δωρεάν κάποιο ακίνητό τους, ή χρησιμοποίησαν ως επαγγελματική στέγη ιδιόκτητη κατοικία ή έχουν κενό ακίνητο υποχρεούνται να υποβάλουν πριν από το βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων από ακίνητα).

Ορισμένοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περάσουν πρώτα από την εφορία και να δηλώσουν ότι δεν έλαβαν ενοίκια για το έτος 2017 προκειμένου να γλιτώσουν τον φόρο.

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογική δήλωση 2018: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν το Ε2

Φορολογικές δηλώσεις 2018: 51 ερωτήσεις -απαντήσεις τις ΑΑΔΕ για το Ε1

Φορολογικές δηλώσεις 2018: 51 ερωτήσεις -απαντήσεις τις ΑΑΔΕ για το Ε1

Έναν χρήσιμο οδηγό με 51 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα:

  1. Κατά την επιβεβαίωση των σταθερών στοιχείων της δήλωσης εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης το μήνυμα: «Αποκλεισμός αναδυόμενου παραθύρου. Το αναδυόμενο παράθυρο έχει αποκλειστεί. Για να δείτε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο ή περαιτέρω επιλογές κάντε κλικ εδώ ...» (Pop-up blocked. To see this pop-up or additional options click here ...). Τι πρέπει να κάνω;

Κάντε κλικ και επιλέξτε:

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: 51 ερωτήσεις -απαντήσεις τις ΑΑΔΕ για το Ε1

ΑΑΔΕ - φορολοταρία αποδείξεων: Οι ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018

ΑΑΔΕ - φορολοταρία αποδείξεων: Οι ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των τυχερών 1.000 λαχνών για αγορές με πλαστικό χρήμα οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο, με έπαθλο 1.000 ευρώ για τον κάθε τυχερό.

Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοινώνουν, επ’ ευκαιρία της επερχόμενης 15ης κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, τις προγραμματισμένες ημερομηνίες των επόμενων κληρώσεων για το 2018, στον ακόλουθο πίνακα:

Διαβάστε περισσότερα: ΑΑΔΕ - φορολοταρία αποδείξεων: Οι ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018

Τεκμήρια: Πώς μπορείτε να γλιτώσετε τους έξτρα φόρους

Τεκμήρια: Πώς μπορείτε να γλιτώσετε τους έξτρα φόρους

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που δεν φορολογούνται για αυτά που πραγματικά δηλώνουν στην εφορία αλλά για μεγαλύτερα ποσά τα οποία προκύπτουν με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης.

Ωστόσο οι φορολογούμενοι μπορούν να αποφύγουν τις παγίδες των τεκμηρίων και τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

Διαβάστε περισσότερα: Τεκμήρια: Πώς μπορείτε να γλιτώσετε τους έξτρα φόρους

Ρύθμιση για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις από συζύγους

Ρύθμιση για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις από συζύγους

Νέα ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε τα ζευγάρια να υποβάλλον ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (330/2018 Απόφαση του Β΄ Τμήματος), με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να υποβάλει ο καθένας δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ατομικά του εισοδήματα και συνακόλουθα να βεβαιώνεται χωριστά ο φόρος ή απαίτηση για επιστροφή φόρου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υπέβαλε σχετική εισήγηση προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τις αναγκαίες νομοθετικές, διοικητικές και τεχνικές αλλαγές που απαιτούνται για τη συμμόρφωση προς τη νομολογία του ΣτΕ.

Διαβάστε περισσότερα: Ρύθμιση για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις από συζύγους

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Άνοιξε το TAXISnet – Δείτε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες!

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Άνοιξε το TAXISnet – Δείτε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες!

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του TAXISnet και δόθηκε το σήμα της έναρξης για να ξεκινήσουν να υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις 2018.

Ένα σύνολο 6,2 εκ. νοικοκυριών, έχουν την υποχρέωση για σχεδιασμό και υποβολή δηλώσεων, του εντύπου Ε1, ενώ η προθεσμία εκπνέει στα τέλη Ιουνίου 2018

Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις 2018:

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: Άνοιξε το TAXISnet – Δείτε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες!

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr