Κυριακή, 05 12 2021
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας: Έτσι θα πάρεις την επιδότηση

Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να πάρεις την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας; Πόσα χρήματα δικαιούσαι και πού θα κάνεις την αίτηση; Διάβασέ τα όλα εδώ.

Το πρόγραμμα προώθησης της ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αφορά στην επιδότηση της αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων. Το πακέτο των 100 εκατ. ευρώ μπορεί να επιδοτήσει περίπου 15.000 αυτοκίνητα (Ι.Χ. και Ταξί) και 12.500 δίκυκλα (ποδήλατα και σκούτερ), ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας: Έτσι θα πάρεις την επιδότηση

Προσοχή! Τι πρέπει να κάνουν όσοι λάβουν «ραβασάκι» για ανασφάλιστο όχημα

Προσοχή! Τι πρέπει να κάνουν όσοι λάβουν «ραβασάκι» για ανασφάλιστο όχημα 

«Αγώνα δρόμου» θα πρέπει να κάνουν το επόμενο διάστημα οι 436.653 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τα «ραβασάκια» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μετά τη σχετική ηλεκτρονική διασταύρωση.

Στα εν λόγω ειδοποιητήρια, τα οποία παραλαμβάνουν οι οδηγοί, αναγράφεται και το ύψος του προστίμου, που κυμαίνεται ανάμεσα στα 100 και τα 250 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό και το είδος του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα: Προσοχή! Τι πρέπει να κάνουν όσοι λάβουν «ραβασάκι» για ανασφάλιστο όχημα

ΑΑΔΕ - Aνασφάλιστα οχήματα: Στο taxisnet τα «ραβασάκια» για 436.653 ιδιοκτήτες

ΑΑΔΕ - Aνασφάλιστα οχήματα: Στο taxisnet τα «ραβασάκια» για 436.653 ιδιοκτήτες

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - aade.gr: Σε καταβολή παραβόλου από 100 έως 250 ευρώ θα πρέπει να προχωρήσουν 436.653 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν από τη διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών ειδοποιούνται ήδη με μήνυμα στη θυρίδα τους στο ΤΑΧΙS ή στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ασφάλισης των οχημάτων τους πληρώνοντας προηγουμένως το παράβολο.

Διαβάστε περισσότερα: ΑΑΔΕ - Aνασφάλιστα οχήματα: Στο taxisnet τα «ραβασάκια» για 436.653 ιδιοκτήτες

Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα (23/03) η προθεσμία – Αυτά είναι τα τσουχτερά πρόστιμα

Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα (23/03) η προθεσμία – Αυτά είναι τα τσουχτερά πρόστιμα

Λήγει σήμερα, Παρασκευή (23/03/2018) η προθεσμία για τη διόρθωση λαθών σε οχήματα που μπορεί να φαίνονται ανασφάλιστα – Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση - Ποια τα τσουχτερά πρόστιμα για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων - Σε ποιες περιπτώσεις αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας

Μερικές μόνο ώρες για να ασφαλίσουν το όχημά τους και να αποφύγουν τα παράβολα ή ακόμη και τα βαριά πρόστιμα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Από αύριο, Σάββατο (24/03) η αρχίζει να τρέχει ο χρόνος που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων, προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα.

Διαβάστε περισσότερα: Ανασφάλιστα οχήματα: Λήγει σήμερα (23/03) η προθεσμία – Αυτά είναι τα τσουχτερά πρόστιμα

Nέα πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα οχήματα

Nέα πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα οχήματα

Tα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε περίπου 600.000

Σε νέους ελέγχους για χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με την ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να στείλει νέα πρόστιμα – φωτιά στους ιδιοκτήτες.

Μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» που έγινε διαπιστώθηκε ότι περίπου 600.000 οχήματα δεν έχουν ακόμη ασφαλιστεί με τους ιδιοκτήτες τους να αδιαφορούν για τα πρόστιμα. Όμως, έρχεται νέος γύρος ελέγχων, πιο αυστηρών ελέγχων και προστίμων.

Διαβάστε περισσότερα: Nέα πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα οχήματα

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Οριστικό - Δείτε πόσα θα πληρώσουμε φέτος (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Οριστικό - Δείτε πόσα θα πληρώσουμε φέτος (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Οριστικά αμετάβλητα θα παραμείνουν τα ποσά των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων το 2018.

Αλλαγές δεν θα γίνουν ούτε στα τέλη κυκλοφορίας των πολυτέκνων, ούτε στα τέλη των παλαιών Ι.Χ. μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, για τα οποία είχαν προαναγγελθεί πριν από λίγους μήνες κάποιες μειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Τέλη κυκλοφορίας 2018: Οριστικό - Δείτε πόσα θα πληρώσουμε φέτος (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τι θα πληρώσουμε τελικά;

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τι θα πληρώσουμε τελικά;

Δείτε τα πάντα για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 εδώ!

Τα τέλη κυκλοφοριας για το 2018 θα μείνουν αμετάβλητα και φέτος για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων.

Οι αλλαγές που εξετάζονται θα είναι οριακές και στοχεύουν στη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού – κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους- αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

Διαβάστε περισσότερα: Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Τι θα πληρώσουμε τελικά;

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr