Τετάρτη, 26 06 2019
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τι πρέπει να κάνεις για να την ανανεώσεις!

Με τους καταγεγγραμένους ανέργους να αυξάνονται ολοένα, προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις παροχές που προσφέρει η κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως θα μπορέσεις να ανανεώσεις τη δική σου.

Λόγω της ελλειπούς ενημέρωσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε γνωρίζουν πότε και πως καλούνται να ανανεώσουν την κάρτα τους, με αποτέλεσμα να την χάνουν.

Δες λοιπόν παρακάτω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανανέωση του δικού σου δελτίου ανεργίας.

Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας

Οι υποχρεώσεις του κατόχου δελτίου ανεργίας συνίστανται στα εξής:

  • Το δελτίο ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.
  • Όσον αφορά στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.
  • Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν και πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

Από τις 4 Ιανουαρίου 2016 η ανανέωση του δελτίου ανεργίας μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ :

  1. ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε:

παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, είτε

χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ)

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1:102778558972713:::::

  1. ΜΕΣΩ ΚΕΠ

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, έχοντας μαζί σας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).

πηγή:www.newsbomb.gr

 

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr