Κυριακή, 07 06 2020
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

ΟΑΕΔ: Έτσι μπορείτε να πάρετε επίδομα ανεργίας ενώ ταυτόχρονα εργάζεστε

ΟΑΕΔ: Έτσι μπορείτε να πάρετε επίδομα ανεργίας ενώ ταυτόχρονα εργάζεστε

Ανώτατο όριο για να διατηρήσει ένας άνεργος το επίδομα ανεργίας, είναι τα 70 ημερομίσθια περιστασιακής απασχόλησης σε ετήσια βάση.

Με βάσει το νέο νομοθετικό καθεστώς οι άνεργοι μπορούν να πραγματοποιούν έως 70 ημέρες εργασίας ετησίως, στο πλαίσιο της περιστασιακής απασχόλησης, χωρίς να χάνουν το επίδομά τους. Απλώς το επίδομα αναστέλλεται για τις ημέρες εργασίας τους και επαναχορηγείται μετά τη λήξη του για το χρονικό

Διαβάστε περισσότερα: ΟΑΕΔ: Έτσι μπορείτε να πάρετε επίδομα ανεργίας ενώ ταυτόχρονα εργάζεστε

Βρήκαμε 5 πράγματα που είναι δωρεάν για ανέργους αυτό το μήνα.

Βρήκαμε 5 πράγματα που είναι δωρεάν για ανέργους αυτό το μήνα.

1.Δωρεάν εργαστήρια ειδικά για ανέργους

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ υλοποιεί κάθε μήνα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στην Αθήνα. Τα ομαδικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και αναπτύσσονται μέσω του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση της Αθήνας (ΕΚΠΑ Αθήνας) με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα: Βρήκαμε 5 πράγματα που είναι δωρεάν για ανέργους αυτό το μήνα.

ΟΑΕΔ: Επίδομα για σερβιτόρους 2017 – Μάθε τα πάντα εδώ!

ΟΑΕΔ: Επίδομα για σερβιτόρους 2017 – Μάθε τα πάντα εδώ!

Κάθε φθινόπωρο, περίπου 50.000 δικαιούχοι λαμβάνουν το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ, ωστόσο φέτος, η θεσμοθέτηση της εθνικής σύνταξης, δημιουργεί πρόβλημα στην καταβολή του.

Κανονικά η περίοδος υποβολής του είναι κάθε χρόνο από 10/9 – 30/11 ωστόσο φέτος έχει καθυστερήσει αισθητά. Να σημειωθεί επίσης ότι 458 ευρώ είναι για τις περισσότερες ειδικότητες πυο δίνεται το επίδομα. Για άλλες μπορεί να έιναι και παραπάνω. Δείτε στο τέλος του άρθρου τον πίνακα και πώς αξιολογείται το ποσό που δίνεται.

Διαβάστε περισσότερα: ΟΑΕΔ: Επίδομα για σερβιτόρους 2017 – Μάθε τα πάντα εδώ!

Δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

 Δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας του

 ΟΑΕΔ

Για να εισπράξετε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ πρέπει να είστε μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας σας , να είστε ως εργαζόμενος ασφαλισμένος στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ , να έχετε συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής σας τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά σας.

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για το επίδομα ανεργίας ;

Για την βεβαίωση δικαιώματος επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ο άνεργος προσκομίζει στο ΚΠΑ ή την Υπηρεσία του Οργανισμού:

Διαβάστε περισσότερα: Δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Ειδικό Βοήθημα Μετά τη Λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

Ειδικό Βοήθημα Μετά τη Λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ        
Ειδικό βοήθημα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που παραμένουν άνεργοι κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμειναν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται με απόφαση του Δ/ντη της αρμόδιας Υπηρεσίας παροχών του ΟΑΕΔ ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία  υποβάλλεται στην Υπηρεσία Παροχών του τόπου κατοικίας του, μέσα σε δύο μήνες από την λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος

Διαβάστε περισσότερα: Ειδικό Βοήθημα Μετά τη Λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων

OAEDΕπίδομα Μακροχρονίως Ανέργων

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων

Ασφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν Εποχικά

OAEDΑσφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν Εποχικά

Προϋποθέσεις

Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας σε ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά απαιτείται η συνδρομή των γενικών προϋποθέσεων που αφορούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας:

Διαβάστε περισσότερα: Ασφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Τουριστικά Και Άλλα Επαγγέλματα Σε Επιχειρήσεις Που...

Ασφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν όλο τον χρόνο.

OAEDΑσφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν όλο τον χρόνο. 

Η Τακτική Επιδότηση Ανεργίας είναι μια παροχή που χορηγείται σε μισθωτούς, ασφαλισμένους στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ των οποίων η εργασιακή σχέση είτε έληξε (σύμβαση ορισμένου χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από τον εργοδότη, με χρονική διάρκεια από πέντε έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης, που ορίζονται ως κρίσιμα.

Διαβάστε περισσότερα: Ασφαλισμένοι Που Έχουν Απασχοληθεί Σε Επιχειρήσεις Που Λειτουργούν όλο τον χρόνο.

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr