Πέμπτη, 28 05 2020
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

120 δόσεις: Ρυθμίστηκαν οφειλές άνω των 4 δισ.

 Πάνω από 4 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές που διακανονίστηκαν στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για οφειλές των οποίων είχε καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης έως και χθες το απόγευμα, προτού κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 Οφειλές προς την εφορία άνω των 4 δισ. ευρώ διακανονίστηκαν στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων που έληξε χθες. Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως και χθες το απόγευμα, λίγο πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, είναι το σύνολο των οφειλών γαι τις οποίες είχε καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης.

 Η διαδικασία ολοκληρώθηκε για 454.246 ρυθμίσεις, από τις οποίες με την καταβολή της πρώτης δόσης εισπράχθηκαν έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ.

 Συνολικά, το πλήθος των εγκεκριμένων αιτήσεων ρύθμισης ανήλθε σε 660.082, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ανέρχεται σε 6,370 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 4,498 δισ. ευρώ είναι αρχική οφειλή και το υπόλοιπο 1,872 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

 Επισημαίνεται ότι από σήμερα οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εφορία μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με την κατηγορία της οφειλής τους.

Πηγή

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr