Πέμπτη, 28 05 2020
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Επίδομα παιδιού Α21 – Πέμπτη δόση: Πότε θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ;

 

Η πέμπτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού Α21, αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους του από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, προς τα τέλη του μήνα Νοεμβρίου.

 Αναλυτικότερα:

 Η πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 25 με 26 Νοεμβρίου 2019.

 Όσον αφορά την πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21, η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

 Υπενθυμίζουμε ότι:

 H αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

 Σημειώνουμε επίσης ότι:

 Όποιος/όποια αποκτήσει παιδί, δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του.

 Επίδομα παιδιού Α21 – Πώς θα κάνεις την αίτηση;

 Αίτηση μπορεί κανείς να υποβάλλει μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

 Για όσους δεν αποκτήσουν δεύτερο ή τρίτο παιδί, μπορούν να κάνουν προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και στην συνέχεια πατούν το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21). Στη νέα αίτηση πατούν το κουμπί Προσθήκη Τέκνου και καταχωρούν το επώνυμο (όχι μικρό όνομα ) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού.

Πηγή

 

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr