Σάββατο, 24 08 2019
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Επίδομα ενοικίου 2018: Τι ισχύει και ποια είναι τα ποσά για τους δικαιούχους;

Επίδομα ενοικίου 2018: Τι ισχύει και ποια είναι τα ποσά για τους δικαιούχους;

Βάσει ανακοίνωσης που είχε πραγματοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών στην αρχή του έτους, διευκρινίζεται πως όλα τα επιδόματα 2018 , στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα ενοικίου 2018, θα αναθεωρηθούν αυτόματα από την 1η Ιανουαρίου.

Η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντωνέχει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, πως το Υπουργικό Συμβούλιο σε  μια  προσπάθεια  για μεγαλύτερη στόχευση των κοινωνικών παροχών και χορηγιών και διακρίνοντας ότι το ύψος των ενοικίων έχει ανέλθει συγκριτικά με την τελευταία δεκαετία όπου και καθορίστηκε το επίδομα ενοικίου που καταβάλλεται σήμερα, προχώρησε στην αύξηση κατά 15% των επιδομάτων ενοικίου σε εκτοπισθέντες και παθόντες μονήρη άτομα, οικογένειες και φοιτητές από 1ην Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα ενοικίου 2018: Τι ισχύει και ποια είναι τα ποσά για τους δικαιούχους;

Αυθαίρετα: Για ποια απαιτείται στατική μελέτη – 6 μήνες παράταση για τη δήλωσή τους

Αυθαίρετα: Για ποια απαιτείται στατική μελέτη – 6 μήνες παράταση για τη δήλωσή τους

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Τις επιμέρους λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ένας ιδιοκτήτης αυθαίρετου κτίσματος καλείται να συντάξει μελέτη στατικής επάρκειας διευκρινίζει αναλυτικά το υπουργείο Περιβάλλοντος στη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΥΠΕΝ, η μελέτη απαιτείται για:

Κάθε στατικά ανεξάρτητη κατασκευή που είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετη.

Διαβάστε περισσότερα: Αυθαίρετα: Για ποια απαιτείται στατική μελέτη – 6 μήνες παράταση για τη δήλωσή τους

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 25.000 ευρώ - Πού θα κάνετε αίτηση

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 25.000 ευρώ - Πού θα κάνετε αίτηση

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στη διεύθυνση http://exoikonomisi.ypen.gr, για την υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον».

Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 292,18 εκατ. ευρώ.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των δαπανών αναβάθμισης θα φτάνει τις 25.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για τις κατοικίες και τα διαμερίσματα.

Διαβάστε περισσότερα: «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 25.000 ευρώ - Πού θα κάνετε αίτηση

Επίδομα θέρμανσης 2018: Δείτε πως να κάνετε αίτηση στο TAXISnet!

Επίδομα θέρμανσης 2018: Δείτε πως να κάνετε αίτηση στο TAXISnet!

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, αναμένεται πως θα ανοίξει στο σύστημα TAXISnet, η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης 2018.

Τις επόμενες μάλιστα ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και η σχετική απόφαση για το επίδομα που θα έχει αναδρομική ισχύ, αφού για τον προσδιορισμό του θα υπολογιστούν οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της ημερομηνίας διάθεσης.

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα θέρμανσης 2018: Δείτε πως να κάνετε αίτηση στο TAXISnet!

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία στο TAXISnet

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία στο TAXISnet

Από τα μέσα Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το μειωμένο κατά 50% επίδομα θέρμανσης σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα: Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία στο TAXISnet

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 17.500 ΕΥΡΩ

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 17.500 ΕΥΡΩ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πολυαναμενόμενο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» το οποίο θα χρηματοδοτήσει με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ διάφορες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες.

Διαβάστε περισσότερα: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 17.500 ΕΥΡΩ

Πετρέλαιο Θέρμανσης 2017: Ξεκινάει η διανομή – Πόσο κοστίζει;

Πετρέλαιο Θέρμανσης 2017:

Ξεκινάει η διανομή –

Πόσο κοστίζει;


Την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, θα αρχίσει η διανομή για το Πετρέλαιο Θέρμανσης 2017 , σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμη Κιουρτζή, ο οποίος μίλησε στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

Διαβάστε περισσότερα: Πετρέλαιο Θέρμανσης 2017: Ξεκινάει η διανομή – Πόσο κοστίζει;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ;


Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του. Οπότε όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, η οποία συνοδεύεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ;

Δείτε αν δικαιούστε να ενταχθείτε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Δείτε αν δικαιούστε να ενταχθείτε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

 

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχεται προστασία σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα σε άτομα χαμηλού εισοδήματος, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

 

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους δικαιούχους ξεκινά από 1 Ιανουαρίου εκάστοτε έτους, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων των αιτήσεων, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, ΟΑΕΔ).

Διαβάστε περισσότερα: Δείτε αν δικαιούστε να ενταχθείτε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Ενικοισασης σπιτιων-νομιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για πως μπορω να νοικιασω το σπιτι μου σε τουριστεςTo ζήτημα της ενοικίασης σπιτιών μέσω Airbnb στην Ελλάδα και το νομικό πλαίσιο που το περικλύει αποτελούν τον τελευταίο καιρό φλέγον ζήτημα, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιώτες επιθυμούν να νοικιάζουν το σπίτι τους σε άλλους για μικρό χρονικό διάστημα, αποσκοπώντας στην εξασφάλιση ένος επιπλέον εισοδήματος.

Νέα τροπή στο θέμα έδωσε η απελευθέρωση από την 1.11.2015 των τουριστικών μισθώσεων, καθώς πλέον επιτρέπεται ελεύθερα η εκμίσθωση ακινήτων για λιγότερο από 30 ημέρες (βραχυχρόνιες μισθώσεις), χωρίς δηλαδή να απαιτείται η κατοχή Ειδικού Σήματος Λειτουργίας. Γεννιέται λοιπόν εύλογα στον καθένα το ερώτημα τι ακριβώς ισχύει από τουριστικής αλλά και από φορολογικής άποψης. ksd photo

Διαβάστε περισσότερα: Ενικοισασης σπιτιων-νομιμα

Έχετε αυθαίρετο; Όσα πρέπει να ξέρετε - Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή στην πρώτη φάση

Έχετε αυθαίρετο; Όσα πρέπει να ξέρετε - Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή στην πρώτη φάση

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παράταση έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου δόθηκε για την πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%. Η παράταση της προθεσμίας, που έληγε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, δίνεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κι ύστερα από αιτήματα φορέων του κλάδου.

πηγή:www.dikaiologitika.gr

Λήγει η προθεσμία για τα αυθαίρετα - Τέλος η έκπτωση του 20%

Λήγει η προθεσμία για τα αυθαίρετα - Τέλος η έκπτωση του 20%

Λήγει την επόμενη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις δηλώσεις αυθαιρέτων και πληρωμές των αντίστοιχων παραβόλων και προστίμων του νόμου 4495/2017. Υπενθυμίζεται ότι με την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου, οι ενδιαφερόμενοι διασφαλίζουν την προβλεπόμενη έκπτωση 20% του ν.4495/2017, που ισχύει μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία.

Με αφορμή την επικείμενη προθεσμία της 8ης Οκτωβρίου 2018, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), παρουσίασε σήμερα βασικά στοιχεία και ενδιαφέροντα μεγέθη που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων που καταθέτουν οι μηχανικοί για τα αυθαίρετα κτίσματα και τα κτίσματα με αυθαιρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα: Λήγει η προθεσμία για τα αυθαίρετα - Τέλος η έκπτωση του 20%

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

 Δέκα μέρες περιθώριο να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα τους σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται με τον ισχύοντα νόμο ( ν. 4178/2013) έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με πολεοδομικές παραβάσεις.


Η παράταση που δόθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλάτου και Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη θα ισχύσει μέχρι να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο νόμος αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες αναβάθμισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα – όπου καταλήγουν όλες οι αιτήσεις τακτοποίησης των αυθαίρετων.

πηγή:http:www.tanea.gr

Δείτε τον νόμο για τα αυθαιρετα

Νέος νόμος για τα αυθαίρετα: Ψαλίδι στα πρόστιμα και πολλές χάρεςΔείτε τον νόμο για τα αυθαιρετα 

Γενικότερα, βάσει των νέων διατάξεων μειώνονται τα πρόστιμα για τις μικρές υπερβάσεις δόμησης, κατηγοριοποιούνται τα παράβολα ανάλογα με το μέγεθος της αυθαιρεσίας, προβλέπονται σημαντικές εκπτώσεις του προστίμου για ευπαθείς κατηγορίες πολιτών –π.χ. 70% για μακροχρόνια ανέργους και 80% για δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου– και αυξάνονται σε 80 οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής.

 

Επίσης, ισχύει ο γενικός κανόνας «…όσο πιο παλιό το αυθαίρετο, τόσο πιο φθηνή η νομιμοποίηση».

 

Κατηγορίες και πρόστιμα

Διαβάστε περισσότερα: Δείτε τον νόμο για τα αυθαιρετα

Παράταση στον νόμο για τα αυθαίρετα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε

Αποτέλεσμα εικόνας για αυθαιρεταΠαράταση στον νόμο για τα αυθαίρετα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσεΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τετράμηνη προθεσμία για την υπαγωγή στον ισχύοντα Νόμο 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης –

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση στον νόμο για τα αυθαίρετα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση που...

Εξοικονομώ κατ'οίκον: Μέχρι 25.000 ευρώ - Τι καλύπτει η ενεργειακή αναβάθμιση

Εξοικονομώ κατ'οίκον: Μέχρι 25.000 ευρώ - Τι καλύπτει η ενεργειακή αναβάθμιση

 Η ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων περιλαμβάνει κουφώματα, τέντες, θερμομόνωση και συστήματα θέρμανσης ή ψύξης.

 25.000 ευρώ είναι το μέγιστο ποσό που προσφέρει το εξοικονομώ κατ'οίκον, σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, Ευάγγελο Πάνο .

 Όπως είπε η βάση του προγράμματος θα είναι ως επί το πλείστον ίδια με το προηγούμενο και το κίνητρο είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη και όχι να χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα από εταιρίες που έχουν πολλά ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν για airbnb.

Διαβάστε περισσότερα: Εξοικονομώ κατ'οίκον: Μέχρι 25.000 ευρώ - Τι καλύπτει η ενεργειακή αναβάθμιση

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr