Σάββατο, 21 09 2019
Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr

Έχετε αυθαίρετο; Όσα πρέπει να ξέρετε - Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή στην πρώτη φάση

Έχετε αυθαίρετο; Όσα πρέπει να ξέρετε - Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή στην πρώτη φάση

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παράταση έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου δόθηκε για την πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%. Η παράταση της προθεσμίας, που έληγε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, δίνεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κι ύστερα από αιτήματα φορέων του κλάδου.

πηγή:www.dikaiologitika.gr

Λήγει η προθεσμία για τα αυθαίρετα - Τέλος η έκπτωση του 20%

Λήγει η προθεσμία για τα αυθαίρετα - Τέλος η έκπτωση του 20%

Λήγει την επόμενη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις δηλώσεις αυθαιρέτων και πληρωμές των αντίστοιχων παραβόλων και προστίμων του νόμου 4495/2017. Υπενθυμίζεται ότι με την πληρωμή του αντίστοιχου παραβόλου, οι ενδιαφερόμενοι διασφαλίζουν την προβλεπόμενη έκπτωση 20% του ν.4495/2017, που ισχύει μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία.

Με αφορμή την επικείμενη προθεσμία της 8ης Οκτωβρίου 2018, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), παρουσίασε σήμερα βασικά στοιχεία και ενδιαφέροντα μεγέθη που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων που καταθέτουν οι μηχανικοί για τα αυθαίρετα κτίσματα και τα κτίσματα με αυθαιρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα: Λήγει η προθεσμία για τα αυθαίρετα - Τέλος η έκπτωση του 20%

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

 Δέκα μέρες περιθώριο να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετα τους σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται με τον ισχύοντα νόμο ( ν. 4178/2013) έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με πολεοδομικές παραβάσεις.


Η παράταση που δόθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλάτου και Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη θα ισχύσει μέχρι να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο νόμος αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες αναβάθμισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα – όπου καταλήγουν όλες οι αιτήσεις τακτοποίησης των αυθαίρετων.

πηγή:http:www.tanea.gr

Δείτε τον νόμο για τα αυθαιρετα

Νέος νόμος για τα αυθαίρετα: Ψαλίδι στα πρόστιμα και πολλές χάρεςΔείτε τον νόμο για τα αυθαιρετα 

Γενικότερα, βάσει των νέων διατάξεων μειώνονται τα πρόστιμα για τις μικρές υπερβάσεις δόμησης, κατηγοριοποιούνται τα παράβολα ανάλογα με το μέγεθος της αυθαιρεσίας, προβλέπονται σημαντικές εκπτώσεις του προστίμου για ευπαθείς κατηγορίες πολιτών –π.χ. 70% για μακροχρόνια ανέργους και 80% για δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου– και αυξάνονται σε 80 οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής.

 

Επίσης, ισχύει ο γενικός κανόνας «…όσο πιο παλιό το αυθαίρετο, τόσο πιο φθηνή η νομιμοποίηση».

 

Κατηγορίες και πρόστιμα

Διαβάστε περισσότερα: Δείτε τον νόμο για τα αυθαιρετα

Παράταση στον νόμο για τα αυθαίρετα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε

Αποτέλεσμα εικόνας για αυθαιρεταΠαράταση στον νόμο για τα αυθαίρετα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσεΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τετράμηνη προθεσμία για την υπαγωγή στον ισχύοντα Νόμο 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης –

Διαβάστε περισσότερα: Παράταση στον νόμο για τα αυθαίρετα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με ανακοίνωση που...

Βρείτε μας...
facebook etherapeia.gr twitter etherapeia.gr